tiistai 22. tammikuuta 2013

Vastavaloon

Eilen oli hieno päivä. Päätin kokeilla tuota vastavaloon kuvaamista. Tämä poikkeaa nyt muista kuvistani sen vuoksi, että tein kaiken kuvankäsittelyn Nikon-kamerassani olevalla sisäisellä kuvanmuokkausohjelmalla. Eli terävöitys, värimaailman säätö, kuvan rajaus ja HDR tehtiin kamerassa.


15 kommenttia:

 1. Hieno värimailma ja kaikinpuolin komea kuva, mutta tuon taivaan puhkipalaminen hieman pilaa hienoa kuvaa. Enpä tiennyt tuosta hdr ominaisuudesta. Täytyy tutkia. Mulla tahtoo olla tuon takanäytön kanssa niin, että se mikä näyttää hyvältä kamerassa ei sitten ole hyvä kun katselen läppärin näytöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni uudelleenrajaus olisi poistanut tuota ongelmaa, mutta toisaalta halusin tuon kiven tulevan mukaan. Tuota puhkipalamista on suorassa vastavalokuvassa liki mahdotonta täysin välttää, tai ainakin pitää olla varsinainen virtuoosi. Muuten: Tietokoneen näyttöä ei kannata pitää mittatikkuna sille, miltä kuva yleisesti ottaen näyttää, ellei näyttö ole väreiltään ja kontrastiltaan kalibroitu ao. mittaria käyttäen. Kameran takanäyttö yleensä antaa paljon totuudellisempaa tietoa. Itselläni Kolme läppäriä ja kaikissa kuvat näyttää erilaisilta. Läppärin näyttöjä ei oikein suunnitella kuvien katseluun... Se on suorastaan vähän ongelmallista. Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Ihan hyvin näyttää toimivan Nikoninkin HDR vasta-aurinkoon. Kameran softa tasoittaa kontrastieroja maltillisesti ja kuva on luonnollisen näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin se toimii. Joskin tietysti säätövarat ovat niukanlaiset johonkin lightroomiin verrattuna:) Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Komea maisemakuva, vastavalo on aina haasteellinen kuvaussuunta. Mutta kivasti kamera on tallennellut tumman pään detaljit ja tuo taivas on Ohlalaaa!

  VastaaPoista
 4. Tuossa oli vähän turhan kirkas tuo aurinko. Onhan tuo tosi hankalaa. Pitäisi olla ihan hervottomasti aikaakin kuvanottoon. Tämäkin tuli kiireessä ohimennen otettua. Mutta onhan se hyvä että haasteita riittää:) Taivaaseen olen itsekin tuossa aika tyytyväinen. Vasen ylälaita on ongelma. Mutta jatketaan harjoituksia ja ollaan varovaisia ettei liian kirkasta aurinkoa kennolle näytetä, niin pysyy sekin kunnossa. Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 5. Hei, täällä Nummentonkija! Näin Harzan blogissa tutut kirjaimet ja pääsin taas katselemaan hienoja kirkkokuviasi. Ja myös muita yhtä hienoja otoksia. (Sekä ottamaan mallia siitä, millaisia hyvät kuvat ovat!) Koetan nyt, jos onnistuisi kommentin lähettäminenkin. Oma uusi osoitteeni on: www.123kotisivu.fi/Nummentonkija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve! Onpas mukava kuulla sinusta! Yritin pitää nuo edellisen kuvablogin tunnukset ennallaan, jos joku vaikka löytäisi... Tervetuloa vaan tänne ja lukijaksikin voit halutessasi liittyä:) Käyn katsomassa myö sinun kuviasi. Tsekkaa muuten myös nuo "kuvat kertovat enemmän" sekä "kuvia ja vähemmän tekstiä" blogit niin löytynee taas lisää tuttuja! (Oranssi, Linssi).

   Olen itsekin tehnyt aika lailla etsintätyötä sen jälkeen kun kuvablogi.com -palvelimet paukahtivat. Tulihan se shokki vähän turhan äkkiä. Mutta hyvin pärjätään tälläkin ja jossain vaiheessa kun kuvablogi.com taas uudelleen avataan, perustan rinnakkaissivuston sinnekin:)

   Poista
 6. Kyllä talvitaivas on kaunis ja hankien siniseen vivahtavat sävyt.
  Kaunis, rauhallinen kuva!

  VastaaPoista
 7. On se tavattoman kaunis. Ja tavattoman haasteellinen kuvattavakin. Kääntämällä värilämpötilaa jonkin verran alkuperäistä kylmemmäksi, saa hangista paljon irti tämäntyyppisissä, ainakin tässä sai:) Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 8. Kokemuksesta sanon, että tällainen maisema on vaikea kuvata. Niin paljon eri asteista valoa että. Hyvin kuitenkin onnistuit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mutta paha se on kohteena:) Jatketaan harjoituksia! Kiitos kommentista!

   Poista
 9. Haastetta haastetta, mutta kauniin kuvan kehitit. Tähän aikaan tuo aurinko tuntuu olevan niin mahdottoman kirkas, kun vitivalkoinen hankikin vielä sitä heijastaa.

  VastaaPoista
 10. Juuri näinhän se menee. Se on aurinko niin kirkas ettei katsoa kärsi. Se on siinä rajoilla että uskaltaako sitä paljoa osoitella objektiivillakaan. Joku viisas joskus opetti, että jos ei kärsi katsoa silmillä, niin sitten ei kameran kennokaan kestä sitä valoa. En tiedä, mutta vielä näyttää toimivan... Kiitos kommentista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!