torstai 31. tammikuuta 2013

Kännykkäkuva

Näyttää siltä, että Samsungin puhelimissa on yllättävän hyvät kamerat. Tämä on otettu viime kesänä ihan halpismallilla S5610. Onhan se toki vedetty kuvankäsittelyn läpi, mutta  kuitenkin. Tuon puhelimen kamera on 5 megapikselinen, ihan hyvin kuitenkin alle sadan euron puhelimelta.  Värit toistuvat mielestäni oikein kauniisti, resoluutiossa tulee toivomisen varaa varsinkin, jos kuvassa on paljon yksityiskohtia.

Pikselimäärästä huolimatta kenno on kuitenkin tällaisissa kameroissa hyvin pieni, kuten puhelinkameroissa yleensäkin ja pikselit jäävät pieniksi. Isosta pikselimäärästä ei kamerakännykässä ole hyötyä jos kenno ei sitä kykene asiallisesti käsitelemään. Ketju on niin heikko kuin sen heikoin lenkki. Tuo kansanviisaus pätee hyvin tähänkin.

Kaikesta huolimatta mielestäni yllättävän hyvää jälkeä silti,varsinkin kun hinnan ottaa huomioon. Valoa pitää ehdottomasti olla riittävästi. Kuvaaja ei halua nimeään näkyviin... Julkaisulupa silti on:))10 kommenttia:

 1. Jep, Sampan halppismallitkin toimivat erinomaisesti kunhan valoa on riittävästi. Hahaa, tunnusta vaan, ite oot kuvannut kukkia. Ei siinä mitään pahaa ole. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tunnustaa sen verran että kuva on tyttäreni ottama. Kyllä, kyllä minä itsekin kukkia kuvailen, mutta näillä pakkasilla en ole niitä täällä paljon julkaissut. Mutta parannellaan asiaa kun aurinko alkaa paistaa ja hanget sulaa:) Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Ihan hyvä kuva, pisteet tyttärellesi, isäänsä taitaa tulla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli muuten 8v. kun tämän otti:)) Hyvä on minunkin mielestäni:)

   Poista
 3. Yllättävän hyvää jälkeä, kohta ei kameraa tarvitse, kännykkä riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää tulee silloin kun valoa on riittävästi, mutta heti jos yrität kuvata sellaisia harmaita päiviä kuin esim. nyt niin oikea kamera vetää heti pidemmän korren. Valovoima kamerassa sen verran parempi. Mutta hyvä korvike kännykin kuitenkin. Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Kuten aikasemmin kirjoitin, niin kokemusta ei ole noista kännykuvista. Tuossa on ollut ainakin kirkas kesäpäivä. Hyvä kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko ajanhan nuo kehittyvät mutta onhan se oikeqa kamera aina oikea kamera. Säätöjäkin löytyy paljon enemmän. Kiitos kommentista!

   Poista
 5. En omista kamerakännykkää, mutta jos semmoisilla saa noin upeita kuvia, niin nappi juttu. Sehän korvaa likimain pokkarin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvikkeena ihan hyvä mutta vain korvikkeena. Kuten sanottu, suurimmat miinukset ovat lähes olemattomat säätömahdollisuudet ja sen aiheuttamat ongelmat. Hyvällä säällä kyllä pärjää jos ei ole kovin spesiaalitoimintoja vaativa kohde. Maisemat on monesti näillä vaikeita, aukon säätömahdollisuus pitäisi välttämättä olla. Ja kennon koko tietysti hirvittää jopa halpaan pokkariin verrattuna. Megapikseleitä kyllä näissä kovasti mainostetaan. Sääli ettei se merkitse parempaa kuvanlaatua. Kännykän kameroissa monesti päin vastoin. Kiitos kommentista!

   Poista

Kiitos kommentistasi!