keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Jälkiä jäniksistä!

Jälkeä, on siinä monenlaista... Jänistä nyt ainakin... Mitäs muita siinä blogin luontoasiantuntijat näkee? Kannattanee naksauttaa kuva täyteen kokoon niin näkyvät vähän paremmin.


13 kommenttia:

 1. En ole luontoasiantuntija, mutta kyllä minä nuo pupun jäljet tunnistan. Yön aikana niitä ilmestyy toisinaan meidänkin pihalle. Tässä niillä on ihan selvästi ollut kyläpalaveri tai kokoontumisajot. Mukava kuva, joka saa hymyn huulille! :)

  VastaaPoista
 2. On siinä vilistänyt jänis poikineen :)
  Mitä muuta.. no, ainaskin puskia ja puita. Niin ja lunta.
  Kun en ole luontoasiantuntija, niin jätän muut havainnot tietävämmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista. Katsotaas löytyykö vielä muita lajeja:) Mutta varsinainen populaatiohan tuossa on liikkeellä ollut:)

   Poista
 3. Varmaan jäniksen jälkien kanssa on rusakon jälkiä, nehän on liki samanlaiset. Muita en erota,näkö tekee kiusaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäniksen jälkiä suurimmaksi osaksi, ehkä jotain isompaakin eläintä joukossa. Kiitos kommentista.

   Poista
 4. jo on jäkien suloinen sekamelska! Onko sinulla käytössä jokin kuvan muokkaus ohjelma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä. Kuvanmuokkausohjelmista itse käytän Photoshop, Gimp, Picasa, Picture It, pic monkey, neat image... no, nuo nyt ainakin löytyy koneilta. Picasa ja Gimp on ohjelmat joita tässä on käytetty:) Ilmaisella Picasalla pääsee pitkälle perustason muokkauksessa ja se on tosi helppo käyttää.

   Poista
  2. picasaa olen itse käyttänyt. Gimpiä olen kokeillut, mutta minusta se on aika vaikea käyttää. Johtuu vissiin kun ei älyriitä :DD

   Poista
  3. Picasalla pärjää peruskuvankäsittelyssä hyvin. Gimpin etuja Picasaan verrattuna on esim. että sillä voi terävöittää kuvaa vain tietystä paikasta. Samoin esim kohinaa voi poistaa halutessaan vain tietystä kohdasta. Netistä löytyy Gimpin käyttöön kyllä ohjeita, mutta jos ei tarvitse kovin erikoisia toimintoja niin liputtaisin kyllä Picasan puolesta. Varsinkin tämä uusin version on aika monipuolinen.

   Poista
 5. Tässähän meni aikaa kun tuota tiiraili, mukava kuva!
  Sen muistan kuulleeni että ketunjäljet menevät suoraan, sanotaan kettu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsoin vielä ihan julistekokoisena tuota äsken. Tuossa alalaidassa on mennyt joku iso eläin (vai onko sittenkin vain mies lumikengät jalassa?).

   Poista
 6. Oikein nolottaa, kun en vastata osaa, vaikka olen ikäni saanut hangilla niitä katsella. Arvaan vaan, että kai kettukin on käynyt saalismielessä jänöjen jäljillä. Oravan tuntisin, mutta kovin ovat peräkkäin ne pienimmät takavarpaiden jäljet, taitavat pupun tememiä olla nekin. Joku lintu varmaan on ne "harakanvarpaat" jättänyt. Olisi se ollut kiva tuotakin yöllistä menoa olla seuraamassa. Ja kuva on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytynee ensi kerralla pistää tällaiset kuvat tänne mahdollisimman suurikokoisina:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!