torstai 25. lokakuuta 2012

Tampere by night

Öistä Tampereen kantakaupunkia lintuperspektiivistä. Eihän se ihan Manhattan ole mutta muutama tuikku kuitenkin.  Nykyisin tämä pitää reilulla 216 000 asukkaallaan Suomen kolmanneksi suurimman kaupungin titteliä hallussaan.

Vasemmalla siintää Näsinneula sinisin valonheittimin valaistuna. Tuo 168 metriä korkea näköalatorni, jonka huipulla on hitaasti pyörivä ravintolakerros. Matka ylös korkeuksiin taitetaan kahdella pikahissillä 32 sekunnissa.

Toinen kaukana horisontissa siintävä "sinivalotettu" korkea laatikko on Tampereen yliopistollisen sairaalan 14-kerroksinen päärakennus. Suomen toiseksi suurin sairaala muuten. Se on helppo uskoa.

Pääkatua, Hämeenkatua, ei kuvasta oikein saa esiin, mutta Näsinneulasta jonkin matkaa oikealle, siintää Paasikiven-Kekkosentien, eli Tampereen rantatien katuvalojen kaari. Tuo nelikaistainen ohitusväylä on yksi Tampereen ruuhkaisimmista ja jossain vaiheessa se saatetaan muuttaa levennettynä maanalaiseksi. Saa nyt sitten nähdä, miten tuo suunnitelma etenee.

Aivan etualalla näkyvä valtava rakennuskompleksi on Pyynikin ammattioppilaitos.

Kuvaa suuremmaksi klikkaamalla voi valomerestä löytää kolme kirkkoakin, mutta luulen, että tuo edellyttää jo kaupungin tuntemista :)

4 kommenttia:

 1. Hieno yö kuva tampereelta.

  teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 2. Se on kuvattu Pyynikin näkötorniosta iltamyöhällä. Kuvaustapahtuma oli hyytävän kylä, ja ilman valokuvan tuomaa houkutusta en olisi mennyt torniin tuolloin edes maksusta:D Kiitos kommentista.

  VastaaPoista
 3. Kannatti kärsiä. On se senverran hieno. Näissä on aina jotain sellaista, mitä ei päiväkuvissa ole.

  VastaaPoista
 4. Ei ollut kuin monopodi mukana. Otin ainakin 50 kuvaa. Oli tosi hankala saada tärähtämätön tulos. Enin osa oli pilalla. Mutta silti kannatti. Kiitos kommentista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!