sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Piippolan kirkko

Siikalatvan kunnassa, joka perustettiin vuonna 2009 yhdistämällä Kestilän, Piippolan, Pulkkilan ja Rantsilan kunnat, sijaitsee Kirkonrakentaja Simo Jylkän johdolla rakennettu Piippolan puinen ristikirkko. Se valmistui vuonna 1771 ja sai nimen Magdalenan kirkko Ruotsin silloisen kruununprinsessan mukaan.


Kirkkoa rakennettiin vuosikausia ja sen rakentaminen aloitettiin itse asiassa jo ennen, kuin hankkeelle oli edes anottu minkäänlaisia rakennuslupia. Kirkko on kokenut historiansa aikana useita suuria muutostöitä ja kaikkiaan yli kymmenen peruskorjausta. Suurin näistä on vuoden 1888 korjaus, jossa kirkon ulkoasua muutettiin huomattavasti ja kirkko sai goottilaisia piirteitä. Toinen huomattava korjaus tehtiin vuosina 1999-2000. 

Kirkon alttaritaulu on Kaarlo Metsävainion vuonna 1910 maalaama. Sen aihe on ”Jeesus kolkuttaa ovelle.” 15-äänikertaiset sähköpneumaattiset urut ovat vuodelta 1959 ja ne on valmistanut Kangasalan urkutehdas. Alttarin, saarnastuolin ja kirkonpenkkien koristemaalaukset on toteuttanut taidemaalari Mikael Toppelius vuonna 1779.Osoite: Keskustie, Piippola. Iisalmentien
ja Kestiläntien risteyksessä.4 kommenttia:

 1. Tämän kirkon ohi olen ajellut muutaman kerran. Hyvä kuva ja kaunis kirkko.

  VastaaPoista
 2. Kuva oli suht hankala ottaa. Ulkona lämpö kun autosta nousi varmaan lähes 30 astetta ja sitten vielä voimakas vastavalo. Mutta kirkko on ihan hieno.Kiitos kommentistasi.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ainakin kaksi persoonallista kuvauskohdetta, kirkot ja lentsikat. Nämä kiinnittivät huomioni jo edellisessäkin kuvablogissa. Hienoja bongauskohteita... Niistä ei hetkessä kuvasarjoja tehdäkään.

  VastaaPoista
 4. Tutkimista riittää molemmissa. Kiitos kommentista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!