tiistai 17. heinäkuuta 2018

Hirveän kuuma!

Alkaa olla olo kuin hornankattilassa. Jos vielä lämpöisemmäksi menee, niin hyvästi ulkolämpömittari kun mitta-asteikko loppuu ja elohopea räjähtää..

Lehmä ei ole minun, onneksi. Eihän näitä tällaisilla säillä hoitaa jaksaisi, jos muutenkaan. Olivat jotenkin nekin niin korvat luimussa että voisi luulla kuuma olevan niilläkin. Itse olin pyörtyä heti kun nousin autosta helteeseen ja tytär joutui kuvaamaan elikon!

Terveisin +33°C

11 kommenttia:

 1. Voi raukkoja, kyllä nyt olisivat vesi ja varjot paikallaan myös laitumella. Tyttö otti hienon kuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja. Vettä noilla on yleensä aika hyvin. Varjon löytäminen voi olla hankalampi juttu jos ei ole puita lähettyvillä. Oma lukunsa ovat vielä kärpäset ja paarmat jotka pörräävät kimpussa vielä enemmän kuin meillä ihmisillä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ja kirkkaasti. Sanan varsinaisessa merkityksessä. :)

   Poista
 3. Hei, JPK ! Ovat niin upeita nämä sinun kuvasi. En ole pitkiin aikoihin blogeissa käynyt (vaikka en enää lehmiä hoidakaan), kun menee kaikki aika "nummea tonkiessa". Ikää tulee ja hommat hidastuvat! Nyt pitää kerralla katsoa kaikki kirkot, laivat ja lentokoneet. Lukea kaikki arvokas tieto, jonka kuviisi liität.
  Hyvää jatkoa kesääsi ja kuvausreissuihisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vierailusta Nummentonkija. Noiden taustatietojen hakeminen se onkin monen kuvan työläin osio varsinkin, kun monesti tuo tavanomainen wikipedia ei anna aina varsinkaan kirkkojen suhteen ajantasaista tietoa. Seurakuntien ja museoviraston sivuja monesti kahlailen toivoen, että tiedot ovat oikein ja ajantasalla. :)

   Tämän lehmän kohdalla ei sentäään museoviraston sivuille tarvinnut mennä! =D

   Poista
 4. Ei ny mansikki vaan pistäis turpaansa paimenpoikalankaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siinä on pieni varominen itse kullekin. :)

   Poista
 5. Liian kuumat kelit meikäläiselle. Kyllä kaikki eläimetkin kärsivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Ei voi paljon muuta kuin maata varjossa :)

   Poista
 6. Meillä uimarannalla oli meriveden lämpötila 27 °C liki koko heinäkuun (ikinä ole sellaista ollut). Joten kopin seinällä, jossa ilmoitetaan kaikkea tärkeää kuten veden lämpö, oli ilmoitus: 23 °C. Tuon näin muutamana päivänä ohi kulkiessani (ja se oli jo lämpöisen tuntuista), kunnes illansuussa kerran keksin kysyä uimavalvojilta, jotka vielä oli rannalla, että mitäs se vesi nyt on... vastaus: 27 °C. Minä ihmettelemään, että miksei ne ilmoita oikeaa lämpöä. No kun lukemalaput loppuu 23 °C:een Ja onhan siinä se "enemmän kuin" -väkänen luvun edessä. Jota en ollut huomannut. Eipä ole tainnut vesi olla edes 23 °C kuin ehkä joskus.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!