Kemin kirkko

VIIKON 16 KIRKKOESITTELY

Minusta Kemin kirkko on yksi hienoimmista kirkoista tyylissään. Sen suunnitteli, kukapas muukaan, kuin Josef Stenbäck. Tältä tuottoisalta arkkitehdiltä löytyy monta hienoa kirkkoa, jotka ovat suurimmaksi osaksi joko tiili- tai kivirakenteisia Kaiken kaikkaan hänen suunnitelemiaaan kirkkoja löytyy jopa 35. Tälle kirkolle toisin en helposti vertailukohtaa hänen tuotannostaan löydä. Mikkelin tuomiokirkossa on hieman samoja piirteitä, mutta se on enemmän uusgoottilainen. Kirkon vaaleanpunainen väri on oman aikansa erikoisuus ja oli kovasti muodikas 1900-luvun alun vuosikymmeninä.

Kemin kirkko valmistui vuonna 1902 ja on ensimmäisiä Stenbäckin kirkkoja, joissa on uusgotiikan lisäksi ripaus kansallisromantiikkaa. Kirkko on suuri myös sisältä; istumapaikkoja on jopa 1200, joista osa on suurehkoilla lehtereillä. Sisältä kirkko on kolmilaivainen, ns. basilika-tyylinen. Se on peruskorjattu vuonna 2003.

Kesäisenä kuvauspäivän iltana kirkko oli jo suljettu, vaikka se tiekirkko onkin. Sääli, koska se on sisältäkin todella näkemisen arvoinen. Ehkä jollain lukijalla on parempi onni, kun paikkakunnalle osuu, suosittelen!

Tiekirkko ajalla 27.6.-5.8. ma-pe klo 11-12 (tiedot 2016)
Osoite: Kirkkopuistokatu 9, Kemi
Kommentit

  1. die is heel mooi en erg groot, kan je ook foto,s van de binnenkant laten zien?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Bas. Bad luck in terms of internal images. :(

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ylivieskan kirkko - Kuvaesittely

Keski-Suomen Ilmailumuseossa

Koskenpään kirkko