lauantai 23. huhtikuuta 2016

Keltinmäen kirkko

Tämän kirkon valokuvaamisessa oli jälleen kerran se tuttu ongelma, eli aurinko paistoi kirkkaasti niin vikasuunnasta, kuin paistaa voi. Sopivaa kuvakulmaa ei tahtonut löytyä, ei sitten millään. Ratkaisuksi löytyi vihdoin viimein kuvan käsitteleminen hieman retrohenkiseksi jälkeenpäin. Nyt ei aurinko niin haittaa. Tässä siis Keltinmäen kirkko Jyväskylässä.

Moderni kirkko valmistui 1992 jyväskyläläisen arkkitehdin olavi Norosen piirustusten mukaan. Vaikka rakennus on nykyaikainen, siinä on jotain tuttua ja itse ainakin tunnistan sen kirkoksi heti, mikä ei liene huono juttu. Arkkitehtuurista ei ole tehty vieraan modernia, esimerkiksi 1930-luvulla valmistuneesta Kannonkosken kirkon julkisivusta löytyy samanlaisia piirteitä.

Sisällä oli musiikkiharjoitus menossa, joten koko salia en voinut kuvata. Tässä alttari, joka on mielestäni varsin kaunis ja valoisa. Perinteistä raskassävyistä alttaritaulua ei ole, vaan paikalla on ylösnousemusta ilmentävä taideteos, jonka on tehnyt taiteilija Penni Rainio. Alttarin takaosa on lasia.

Urkurakentamo Tuomen valmistamissa uruissa vuodelta 1993 on 15-äänikertaa. Kirkkosalissa on 200 henkilölle, minkä lisäksi rakennuksesta löytyy paljon muita tiloja. Aulasta jopa kahvio. Kirkon tornissa on kaksi kelloa.

Keltimäentie 10, Jyväskylä




12 kommenttia:

  1. Kaunis erikoinen kirkko. Eipä olis heti kirkoksi uskonut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niin. Mutta kyllä siinä ainakin minun mielestäni silti jotain kirkkomaista on. Kiitos Kirsti.

      Poista
  2. Hienon kuvan olet saanut, auringosta huolimatta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Retroilulla pääsee pitkälle. :) Kiitos marliska.

      Poista
  3. En olisi ihan heti uskonut rakennusta kirkoksi mutta hienon näköinen :)

    VastaaPoista
  4. No jo on kirkko saanut erikoisen muotoilun, voin kuvitella että hyvän kuvakulman löytäminen on mahdotonta! Retroilu oli hyvä vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on arkkitehti tehnyt töitä. :) Tällaiset on vaikeita kuvattavia. Pitäisi käydä ennen kuvaamista katsomassa ja arvioimassa hyvät kuvakulmat. :) Ihan kuvauksellinen kirkko. Kiitos Pasi.

      Poista
  5. Erikoinen kirkko, mutta mitäpä muutakaan moderni kirkko onkaan.
    Nätin näköinen kun enempi katsoo, mutta ensin näytti hieman viljasiilolta… :)
    Hyvin muokkasit kuvaa. Auringolla kun on se paha tapa paistaa - ja aina/usein väärästä suunnasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Orvokki. Muistuttaahan se tosiaan hiukan viljasiiloakin tuo kellotapuli. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!