tiistai 25. elokuuta 2015

Tuulivoimaa

Potkureita! Mikähän mahtaa olla sähköntuotto tuollaisella generaattorimäärällä, en tiedä. Kaikki eivät edes mahtuneet kuvaan.


12 kommenttia:

 1. Tuulivoimaa näkee paljon saaristossa. Olisi todella kiva tietää, kuinka monta taloutta tai jotain yhdellä katetaan =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Monenkokoisiahan noita on. Taitaa riippua teho siitä. Noita kuvan tilanteessa oli muistaakseni kokonaista 16 propellia!

   Poista
 2. Ei tule mieleen vaikka just viimetalvena luin noiden merkityksen sähköntuotantoon. Aika lapsenkengissä oli ja vaikka siihen lisättäisiin aurinkoenergia niin ei päästy kovin kummoisiin lukuihin. Sähkö on siitä huonoa, että sitä kun ei saa laitettua varastoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan meillä sentään akut keksitty. En tosin tiedä, miten niitä sovelletaan noissa voimaloissa. :) Kyllä se varmaan aika vähäistä on tuo tuulivoimaenergia vielä tänä päivänä. Omaan talooni tulee ihan vesi- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä ja vielä hyvin edullisestikin! Tuolta jos kiinnostaa ja mainos sallitaan: http://www.nordicgreen.fi/ Kiitos Harry.

   Poista
 3. Tulevaisuutta... Jos asuisin maalla niin omalle pihalle pieni "mylly" olisi paikallaan... Jossain ohjelmassa kerrottiin kuinka Euroopassa "kotituulivoimalat" jauhavat mukavasti sähköä... ja myös naapureille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan voisi olla parempi kuin hyvä, jos tuulta vain tarpeeksi riittäisi! Siitä vaan kehittelemään. :) Kiitos Wild Child.

   Poista
 4. Täällä on muutamia, noin 7 pensaassa.
  Hyvä kontrasteja.
  halata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Environmentally friendly energy. Thank you Laura M.

   Poista
 5. Wikistä lainasin tämän ennustuksen: "Vuoden 2014 lopussa Euroopan yhteisön alueelle asennettujen tuulivoimaloiden arvioitiin voivan tuottaa normaalina tuulivuonna 284 TWh sähköä, joka vastaa noin 10,2% % EU:n sähkönkulutuksesta".

  Ei ole osunut kohdalle näitä härveleitä. :-)
  Lentänekkö lintuja usein noihin pyöriviin siipiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai kymmenen prosenttia kuitenkin. Pohjanmaalla käydessä noita kyllä näkee. En oikein usko että nuo kovin vaarallisia linnuille ovat, pyörintänopeus kun on niin hidas. Enemmän noista varmaan vaaraa on pienlentokoneille, tuohan on ihan valtava tuo roottori ja nousee korkealle, Sata metriä ei ole vielä noille mitta eikä mikään.. Kiitos Kommentista Liplatus

   Tuosta voi katsoa Vaasalaista jättiturbiinia pyörinnässä: https://www.youtube.com/watch?v=FflAJZah-bY

   Poista
 6. Mä taidan olla sitä vähemmistöä, joka tykkää noista pelättimistä. Eihän ne tietty mitään luontoon kuuluvaa ole, mutta silti. Ensimmäiset kohtaamiset oli aikanaan Saksassa, missä niitä oli pelto täynnä. Tulee aina mieleen ufot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin ennemmin noita katselen kuin atomivoimalan piippuja. :) Kiitos Orvokki.

   Poista

Kiitos kommentistasi!