torstai 29. elokuuta 2013

TAMPERE! Osa 11, Pispalanharju

Vanha, mutta huonolaatuinen pokkarikuva kertoo missä ollaan ja saa nyt olla jatkona tälle hitaasti päivittyvälle TAMPERE! -sarjalle, kun parempaa kuvaa ei ole.:) Sen verran harvoin tulee kuitenkin tuolla keskustassa käytyä. Kuva kertoo, miten Pispalassa asutaan; Naapurin talon kivijalka saattaa olla toisen naapurin katon harjan korkeudella. Siellä täällä harjulla menee teitä eri korkeuksilla. Täällä ajaminen on yhteispeliä muun liikenteen kanssa mitä suurimmassa määrin. Tiet ovat paikoin niin kapeita, että juuri ja juuri ajamaan rakennusten välistä mahtuu. Mutkat ovat paikoin jyrkkiä ja ala- ja ylämäet varsin mieliinpainuvia. Jarrujen toiminnasta ja talvella nastarenkaiden pitävyydestä kannattaa olla varma, kun tänne lähtee seikkailemaan. Muuten voi löytää autonsa vaikka jostain talon katolta. :)


8 kommenttia:

 1. Itse en ole käynyt kuin kerran Tampereella.
  Mukava näkymä on ihan.
  Kivasti talot kuin mäessä hiukan ja tuo kiviasetelma aidan alla on jees, minun mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on käymisen arvoinen paikka kun Tampereella poikkeaa. On sen verran ainutlaatuinen asuntoalue. Kuva antaa vain kapean aavistuksen alueen laajuudesta. Kiitos Seijastiina!

   Poista
 2. Tuolla ylhäällä olisi kiva asua, mutta vähän talviaikaan pelottas autolla-ajo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä korkean paikan kammoakaan saa paljon olla:) Autolla ajo tuolla on mielenkiintoista touhua. Kesällä pärjää silti hyvin kun jarrut on kunnossa, talvella liukkaimpien kelien aikaan kannattaa käyttää harkintaa. Kiitos Sirpa!

   Poista
 3. Säilyttämisen arvoinen paikka.
  Tuolla olisi kiva asua, mutta kunto pitäisi olla hyvä, eihän aina voi ja tarvi autolla ajaa. Miten ne vanhat ihmiset, muuttavatko pois kun jalat ei enää kanna ylämäkeen kävelemistä.
  Joskus olisi tuollakin käytävä, Oli aikomus tänä kesänä piipahtaa Tampereella, mutta tuli kaikkea muuta etten ehtinyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla säilyttämisen arvoisuudessaan ihan yksi maamme ykköspaikoista. Muistaakseni jostain luin, että tällaista asuntoaluetta ei olisi missään muualla koko maailmassa. Jalat tuolla on kovilla ja miksei autotkin:) Kiitos Orvokki!

   Poista
 4. Olen joskus Pispalassa asunutkin, joten ymmärsin hyvin kirjoituksen totuudenmukaisuuden. Pitkät oli portaat Pispalassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne portaat onkin vielä itselläni kuvaamatta! Todella pitkät ovat. Kiitos, Sulo!

   Poista

Kiitos kommentistasi!