lauantai 13. heinäkuuta 2013

Korsnäsin kirkko

Pohjanmaalla Pohjanlahden rannalla sijaitsee pieni, reilun 2000 asukkaan Korsnäsin kunta. Se sijaitsee maamme ns. ruotsinkielisellä alueella, ja niinpä alueella on lähes 89 prosentin ruotsia ädinkielenään puhuva enemmistö. Korsnäsin kirkko valmistui vuonna 1831.

Empiretyylinen tasavartinen puukirkko lukeutuu kuulun kirkkoarkkitehdin Carl Ludvig Engelin suunnittelemien kirkkojen joukkoon. Se on järjestyksessä seurakunnan kolmas kirkkorakennus ja rakennettiin aikanaan kirkonrakentaja Heikki Kuorikosken johdolla. Alueella on arveltu olleen kirkko jo keskiajalla.

Kirkon sisällä huomio kiinnittyy hyvin erikoisella paikalla olevaan alttarirakennelmaan ja tuntemattoman tekijän maalaamaan alttaritauluun; Nämä sijaitsevat keskellä kirkkoa ristivarsien kulmauksessa.  Saarnastuoli on peräisin 1600-luvulta. 19-äänikertaiset urut ovat Heinrichin urkurakentamon valmistamat ja vuodelta 1975. Kirkossa on istumapaikat 700 ihmiselle.

Korsnäsin kirkko ja sen lähiympäristö on luokiteltu museoviraston listalla erittäin arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.


Osoite: Kyrkobyvägen, Korsnäs


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!