Jaalan kirkko

VIIKON 32 KIRKKOESITTELY

Jaala on entinen kunta, joka on kuulunut vuoden 2009 -alusta Kouvolan kaupunkiin. Jaalassa on hallinnollisesti itsenäinen oma ev. lut. kappeliseurakunta, joka toimii yhteistaloudessa Kouvolan seurakunnan kanssa.

Jaalan tyylillisesti lähinnä uusgotiikkaa edustava kirkko valmistui vuonna 1878. Sen piirustukset laati arkkitehti August Boman. Pohjamuodoltaan kirkko on pienillä sivusakaroilla varustettu länsitornillinen pitkäkirkko.

Pienen seurakunnan kirkko on suhteellisen suuri, istumapaikkoja on noin 600. Sighfrid Keinäsen maalaama alttaritaulu on vuodelta 1885. Siinä Vapahtajan mallina on toiminut Robert Kajanus.

Kangasalan urkutehtaan valmistamissa uruissa vuodelta 1973 on 21 äänikertaa.

Kirkon itäpäädyssä on 60-paikkainen seurakuntasali, joka näkyy kuvassa muuta kirkkoa vaaleampana osana. Se rakennettiin vuosien 1935-36 peruskorjauksen yhteydessä. Viimeisin suuri korjaus kirkolle tehtiin vuonna 1998, ulkomaalaus 2007.

Jaalantie 140, Jaala, Kouvola


Kommentit

 1. Nytpä löysit varsinaisen kaunottaren. Jotenkin tulee mieleen sadut ja piparkakkutalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kyllä. Onkohan se tuo punainen katon väri joka tekee sen vaikutuksen. :) Katsopa muuten vielä Lumijoen kirkko tästä samasta blogista. Siinä on myös varsinainen "piparkakkukirkko" :) Kiitos Orvokki.

   Poista
  2. Katsoin… Ja silloin kommasin myös piparkakkumaisuudesta. Mutta kuitenkin tämä kirkko tässä on kauniimpi, miellyttää silmää enempi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ylivieskan kirkko - Kuvaesittely

Kangasalan kirkko

Keski-Suomen Ilmailumuseossa