Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuu, 2015.

Muistokukkia kesälle - Adventtikukkia joululle! Osa 13. Sarja päättyy

Sarjan toinen tuotantokausi päättyy sateisen, tuulisen ja synkän syksyn kunniaksi tällaisiin kukkatunnelmiin. Vai olisivatko nämä sittenkin jo joulukukat. Olisikos kyseessä vaikka joulukaktus=DD. Kaikki kunnia teille jotka tunnette näitä enemmän kuin minä. ;)

No, leikki ja pilailu sikseen. Kiitos teille kaikille sarjaa seuranneille ja kommentoineille! Tämän tämänvuotista syksyn loistoa (?!) varmaan hyvin ilmentävän kuvan myötä toivotan kaikille oikein hyvää joulunalusaikaa!


Helsingin tuomiokirkko

VIIKON 48 KIRKKOESITTELYHelsingin tuomiokirkon kohdalla lienee turha kerrata, missä kirkko sijaitsee. Ehkä enin osa teistä ulkomailta sarjaa seuraavista tietää myös, että kyseessä on maamme pääkaupungin tuomiokirkko. Kirkko, joka on tärkein kirkkorakennus Suomessa. Kaikkien valtakunnan merkittävimpien juhlatilaisuuksien viettopaikka. Mm. kaikki edesmenneet presidenttimme on siunattu haudan lepoon tässä kirkossa.

Kirkko on arkkitehti Carl Ludvig Engelin viimeisiä arkkitehtitöitä. Se valmistui vasta Engelin kuoleman jälkeen vuonna 1852 ja sen arkkitehtoonisen ilmeen viimeisteli Engelin seuraaja intendenttikonttorin johtajana, arkkitehti Ernst Lohrmann. Hän suunnitteli kirkkoon mm. pääkupolin ympärillä olevat neljä pienempää kupolia. Näin kirkosta tuli huomattavasti arvokkaamman näköinen. Kirkon tekee arvokkaan näköiseksi myös sen sijainti keskellä Helsinkiä valtavan korkuisen kivijalan päällä. Sen portaat ovat eräs Helsingin paljon kuvattu yksityiskohta ja suosittu istumapaikka niin nu…

Lunta!

Viime viikonloppu oli näillä seuduilla sankan lumipyryn ja pitkien sähkökatkosten viikonloppu. Monella ei ole sähköä edelleenkään. Itsellä onneksi toimii. Osalliseksi pääsin hyvin sekä lumipyrystä että sähkökatkoista.

Ajatelkaamme positiivisesti. Luonto on ollut nyt aivan uskomattoman kaunis. Melkein maisema kuin maisema on kuin postikortti. Ensimmäisenä vanhasta kuvasta tekemäni animaatio ja sen jälkeen maisemaa ja talven ensimmäistä lumiukkoa meidän pihassa.
Muistokukkia kesälle! Osa 12

No jopas, se oli tämäkin tyttären kuvaama. Täytynee terästäytyä. :) No, oli miten oli, syksyn jatkoa vaan, eli sadetta itse kullekin. :))


Soinin kirkko - Kuvaesittely

VIIKON 47 KIRKKOESITTELY

Soini on reilun 2000 asukkaan kunta Etelä-Pohjanmaalla. Sen kirkonkylässä sijaitsee pieni nätti puukirkko.

Muistan joskus lapsena käyneeni tämän kirkon hautausmaalla. Jo silloin erityisesti minulle jäi mieleen suurikokoiset kiviset leijonapatsaat sankarihautaa vartioimassa. Ne ovat kuvanveistäjä Helvi Juvosen vuonna 1956 valmistamat. Itse kirkko on rakennettu vuonna 1793. Sen suunnitteli todennäköisesti kirkonrakentaja Yrjö Lepistö. Kirkkoa on uudistettu useaan kertaan. Se sai nykyisen muotonsa vuonna 1885 tehdyssä peruskorjauksessa, jolloin mm. rakennettiin nykyinen ristikeskus ja kirkko sai keskeiskirkko-ilmeensä. Malliltaan se on viisteetön tasavartinen ristikirkko.

Oli varsin hienoa että kirkon ovi oli auki, sillä se on sisältä varsin kaunis, kodikas ja tietyllä tavalla omintakeinenkin. Tässä näkymää urkuparvelta. Kirkossa on myös sivuparvekkeet, mikä on harvinaista näinkin pienessä kirkossa. Tämä kasvattaa kirkkoon mahtuvan väkimäärän 500 henkilöön. Nykyi…

Päivän kevennys!

Pientä uupumista ehkä havaittavissa. Onkohan se syysväsymys :))
Muistokukkia kesälle! Osa 11

Tällaiset kukat - nyt voi jo ehkä sanoa - lähestyvän joulun kunniaksi. Nämä on tytär kuvannut silloin, kun aurinko paistoi. - Kuvittele, aurinko. :)


Härmälän kirkko

VIIKON 46 KIRKKOESITTELY

Tällä kertaa esittelyssä on arkkitehtoonisesti pelkistetyn näköinen kirkko. Itse asiassa niin pelkistetyn näköinen, että sitä voisi luulla jopa teollisuushalliksi, ellei pihassa olisi kellotelinettä ja kirkon oven yläpuolella ristiä, mikä kertoo rakennuksen käyttötarkoituksen. Katsotaan lähemmin sekä seutua että kirkkoa.

Kirkko sijaitsee Tampereella Härmälän kaupunginosassa, joka on ollut hyvin merkittävä paikka maamme ilmailuhistoriassa mm. siksi, että siellä sijaitsi valmistuessaan vuonna 1936 maamme ainut sisämaan lentokenttä. Siellä on myös sijainnut vuosina 1921-1945 Valtion lentokonetehdas. Ja siellä sijaitsee myös tämä erikoislaatuinen kirkko.

Alunperin tälle paikalle rakennettiin pappila- ja seurakuntatalo. Niiden yhteyteen rakennettiin vuonna 1949 kuvassa näkyvä kelloteline. Kirkkovaltuusto teki päätösen kirkon rakentamisesta jo vuonna 1938, mutta se valmistui kellotelineen viereen vasta vuonna 1972. Kirkon suunnittelivat arkkitehdit Elma ja Erik Lind…

Tuokiokuva kesältä - osa 7

Kuva on lavastettu, mutta  70-80 -luvuilla tämäntyyppinen näky heinäpellolla oli hyvinkin yleinen kuvan koneita myöten.

Joulun (ja toivon mukaan talvenkin) lähestymisestä johtuen kesämuistojen sarja jää tauolle ja palaa ääneen ensi vuoden puolella, kun uusi kesä taas siintää näköpiirissä!Syksy kauneimmillaan?

Pistän tässä esille pari synkeän päivän syyskuvaa hieman värisuodattimien läpi vedettynä. :) Ne tuokoot osaltaan edes hieman väriä tähän muuten niin värittömään vuodenaikaan. Tulisipa jo hieman lunta, muuten tätä synkkyyttä jatkuu vaikka vuoden loppuun asti... Kovia pakkasia sen sijaan en toivo.Muistokukkia kesälle! Osa 10

Tässä niin tyylikäs kukkanen, että sopisi vaikka pikkujoulukukaksi. :) Tosin en muista yhtään, minkä lehmänläjän vierestä tuon mahdollisesti aikoinaan kuvasin. Lajia en tiedä, mutta niinhän se on tainnut olla sama tilanne näissä muissakin tämän sarjan kuvissa.
=D

Tuokiokuva kesältä - osa 6

Makeaa elämää viime kesältä. Tai kirpeitähän ne nämä taisivat olla.:)


Päivän kevennys!

Kohta sinä kuvaajakin siitä ponkaiset ylös jahka minä tästä hyppään!


Muistokukkia kesälle! Osa 9

Tällä kertaa muistona viime kesältä tällainen. Se on ehkä menossa nukkumaan ja moni saattaa ajatella nukkuminen olisikin paras ajanviete näin syksyn synkeillä säillä. ;)