torstai 28. elokuuta 2014

Maatalous vanhaan aikaan -arvauskilpailu torstaisin, osa 4

Viime torstain kuvassa näkyi hevosvetoinen haravakone. Lue lisätietoa tästä. Oikein vastanneita olikin melkoinen määrä, olipa joku tuollaisen istuimella pellolla istunutkin.

Uusi mietittävä on tässä. Tämä oli ymmärtääkseni viime vuosituhannen alkupuolen maatalouden yksi arvokkaimmista työkoneista. Mikä laite on kysymyksessä? Tämä on varmaan toisaalta helppo tunnistaa, jos alan historiaa tuntee. :)


7 kommenttia:

 1. Varmaan monelle outo, mutta vanhalle maalaislikalle tuttu tämäkin. Puimakonehan tämä, meilläkin oli, ja puimisessa olin pikkulikkana apuna minäkin!

  VastaaPoista
 2. Veikkaan, että tuo on rusamassiina. Sukututkimusta tehdessäni törmäsin tällaiseen kuvaan sukuni kotitilalla valmistetusta rusamassiinasta: http://arkisto.kirjastovirma.net/items/show/15203 Olisiko siis kyse samanlaisesta koneesta?

  VastaaPoista
 3. dat is wel een hele oude dorsmachine,mooi dat het bewaard is gebleven.

  VastaaPoista
 4. Puimakone, mikä isännän mukaan saattoi syödä sormenpäätkin, jos oli huolimaton.
  On kyllä aika metkan näköinen vempele :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kaikille veikkauksista ja vastauksista! Kyseessä on puimakone! Ensi viikolla tuosta vähän lisää seuraavan arvoituksen yhteydessä!

  VastaaPoista
 6. Heh .. en ehtinyt arvuuttelemaan. Oisin veikannut siemennysvetolaaria tms. Kun en juuri tunne nykyajan vempeleitä, niin saati sitten esihistoriallisia. Vaikeita kysymyksiä, eskoseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään! Monta arvausta tässä jo ehtikin tulla ja osa jopa ihan oikein :)) Eipä noita puimakoneita enää paljoa toimintakunnossa taida olla. Kiitos, Orvokki.

   Poista

Kiitos kommentistasi!