Kirkkoesittelyjen TOP 10 vuodelta 2015

Lupasin viime lauantain kirkkoesittelyn yhteydessä tehdä koosteen kymmenestä katsotoimmasta kirkkoesittelystä. Nämä kaikki voittajalistan kirkoesittelyt on julkaistu tänä vuonna (2015). Monet alkuvuodesta, mutta joukkoon mahtuu muutama yllätyskin. Esimerkiksi Helsingin Tuomiokirkkoa ehdittiin katsella listalle pääsemisen verran hyvin lyhyessä ajassa.

 Kirkkokuvia katsotaan kohtuullisen paljon; Listalle pääsyyn vaadittiin tänä vuonna vähintään 91 katselua tämän vuoden aikana. Voiton vei ylivoimaisesti Reisjärven kirkko 337:llä katselukerralla, johon saattaa blogiystävälläni Pasi Lepolalla olla oma merkityksensä. ;) Kiitos vaan mainostamisesta. :) Top-10 on seuraavanlainen:

1. Sija: Reisjärven kirkko

Ylivoimainen voittaja tänä vuonna julkaistuista kirkoesittelyistä. 337 katselua reilun kahdeksan kuukauden aikana. Esittely julkaistiin 4.4.2015
2. Sija: Hollolan kirkko

Hololan kirkon esittely julkaistiin helmikuun loppupuolella ja se sai vajaan vuoden aikana katsojia myös yllättävän hyvin: 238.


3. Sija: Tottijärven kirkko, Nokia

Tottijärven kyläkirkko Nokialla oli aikamoinen yllätys tällä listalla. Sen esittely julkaistiin tammikuun viimeisenä päivänä ja katsomiskertoja on tullut tähän hetkeen mennessä 232. Liekö hyvä säätila miellyttänyt viime tammikuun pakkasilla...4. Sija: Koskenpään kirkko, Jämsä

Toinen todellinen yllättäjä oli tämä pieni Koskenpään kyläkirkko Jämsän kaupungissa. Esittely julkaistiin maaliskuun lopussa, katsomiskertoja tähän mennessä on 118.

5. Sija: Oulaisten kirkko

Oulaisten kirkon saavutus tällä listalla on kova, sillä sen esittely julkaistiin vasta reilu kuukausi sitten. Lyhyessä ajassa katsontakertoja kuitenkin kertyi 109.
6. Sija: Ylivieskan kirkko

Ylivieskan kirkon esittely julkaistiin elokuun puolivälissä, joten senkin katsojamäärää voi pitää varsin hyvänä: 107.
7. Sija: Helsingin Tuomiokirkko

Helsingin tuomiokirkon esittely julkaistiin aivan marraskuun lopussa. Kuukauden aikana katsontakertoja kertyi kuitenkin 96.


8. Sija: Johanneksenkirkko, Helsinki

Johanneksenkirkon esittely julkaistiin syyskuun loppupuolella, ja katsomiskertoja se on kartuttanut tähän mennessä 93.
9. Sija: Kuortaneen kirkko

Aina katsotun kuvan ei tarvitse olla hyvä, kuten tämäkin kuva osoittaa. ;) Kuortaneen kirkon esittely julkaistiin aivan toukokuun lopussa, katsontakertoja on kertynyt 91. Yllätyshän tämäkin katsojamäärä oli.


10. Sija: Kalajoen kirkko

Lokakuun puolivälissä julkaistu Kalajoen kirkon esittelyä katsottiin myös yllättävän paljon, 87 kertaa.

Kiitos kaikille sarjaa seuranneille! Tulokset olivat yllättävän yllättäviä, jälleen kerran! No mistäpä etukäteen tietää, mikä kirkkokuva voisi olla paljon katsottu - ei mistään! Ei todellakaan!

Kommentit

 1. Juhuu, syntymäkuntani Reisjärven kirkko on katsotuin! En kai minä noin montaa kertaa ole sivulla käynyt. Joku muukin ehkä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotuin on! Ja selvällä enemmistöllä! :) Kannatti mainostaa:)) Kiitos Pasi.

   Poista
 2. Kaikkia kirkkoja olen käynyt katsomassa. Näistä kaunein minun mielestäni on Hollolan kirkko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii. Mukava kun on näitä uskollisia seuraajia. :) Tuo Hollolan kirkko on mielenkiintoinen ulkopuolen lisäksi myös sisäpuolelta. Sehän on melkein kuin linna. Ainakin yhtä jykevä.

   Poista
 3. Kiva kooste kymmenesta kirkosta. Tietty Hesan Tuomiokirkko on kaunein, mutta oiskohan kun on tutuin Johanneksen kirkon kera. Mutta täytyy sanoa, että kauniita kirkkoja on Suomi täynnään.
  Voisit tehdä vuoden kuluttua tämän 2015 listan uudelleen, saattaisit yllättyä katsojamäärien vaihtelusta, loppuvuoden kirkot saattaisivat kuroa kiinni alkupään kirkkojen lukuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki. Tuo ideasi oli mielenkiintoinen. Luulen kuitenkin, ettei lista välttämättä kovin paljon muuttuisi. Kun katsot, tässäkin listassa on monta aivan lähikuukausina julkaistua kirkkoa. Katsojamäärät ovat tulleet siis nopeasti. Yleensä jota katsotaan paljon, sitä katsotaan paljon heti. Alkuviikot ovat ratkaisevat, sen jälkeen tilanne ei enää kovin paljon yleensä muutu. Ei ainakaan niin, että se näkyisi tässä gallupissa ratkaisevasti.

   Todella kauashan nämä katsojamäärät jäävät silti katsotuimmista kirkoista koko blogin olemassaolon ajalta.

   Poista
 4. Heh, Koskenpään kirkko pääsi mukaan, olen mennyt siellä kerran naimisiin... entisessä elämssäni =D. Hienoja nämä sinun kirkkoesittelyt! Ihanaa joulun aikaa sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Katinka! Vai tuosta se Koskenpään kirkon katsomiskertojen suosio johtuikin. =D

   Poista
 5. Monta hienoa kirkkokuvaa. Hyvät Joulut sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harry, hyvää joulua myös sinulle ja koko perheelle!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Ari, sitä samaa myös sinulle. Toivottavasti tuo lumitoivotuksesi tepsii ja maa tulisi valkoiseksi täälläkin!

   Poista
 7. Hieno tapa kerätä kirkkoja. Tunnustaudun kirkko-friikiksi, nautin niiden kauneudesta ja atmosfääristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri ja tervetuloa blogiini. Kirkot ovat mielenkiintoisia, hienoja ja myös haasteelisia kuvattavia ja suosittuja nähtävyyksiä paikkunnalla. Monta hienoa hetkeä olen saanut kuvausreissuillani viettää. Pysyhän kanavalla kun viikon kirkko taas kohtapuoliin alkaa. Tarkemmin la 16.1.

   Poista
 8. Hollolan kirkko on oikea joulukorttikirkko;) Reisjärvi vähän yllätti, mukava että naapurikunnan kirkko ylti 10. sijalle ja Oulainenkin oli mukana. Kotoisan näköinen oli Tottijärven kirkko ja kaunein on Johanneksen kirkko tästä valikoimasta ainakin ulkoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä juttu, miten nuo katsojamäärät muodostuvat. Joku, josta luulisi että on hyvinkin suosittu, saattaa jäädä tosi unhoon ja sitten joku josta ei millään uskoisi... :) Kauashan nämä kaikki silti jäävät kaikkien aikojen suosituimpien reilusta 700:stä katsojakerrasta. Kiitos Mustis.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ylivieskan kirkko - Kuvaesittely

Kangasalan kirkko

Keski-Suomen Ilmailumuseossa