50 000 täynnä, kiitos!

Lupasin blogini ylittäessä 20 000:n katsojakerran rajan 2. elokuuta viime vuonna, että seuraavan kerran sitten juhlitaan vasta, kun 50 000 on täynnä. No, nyt se hetki on sitten tullut. Aivan aluksi tahdon kiittää teitä kaikkia, jotka olette blogissani käyneet, oli se sitten säännöllisemmin tai epäsäännöllisemmin. Erityiskiitos teille lukijoiksi liittyneille! Kiitos myös kaikista kommenteista, niitä on aina mukava saada ja lukea.

20 000:n kävijän rajan ylittyessä julkaisin erilaisia tilastotietoja blogin sen hetkisestä tilanteesta. Nyt ajattelin tehdä samoin hiukan eri muodossa, eli julkaisen alla kymmenen suosituinta bloggausta koko tältä, hiukan reilun kahden vuoden ajanjaksolta, jonka blogini on ollut olemassa. Omia katseluitani näissä määrissä ei ole mukana.


Tässä siis blogin Top 10 tällä hetkellä:


Ylivoimaisesti eniten katsottu on kuvareportaasi käynnistäni Keski-Suomen Ilmailumuseossa syksyllä 2012. Kuten ehkä olette huomanneetkin, tämä on ollut vielä edelleenkin silloin tällöin kuukauden suosituimpien joukossa blogissani, vaikka juttu sinänsä on jo vanha. Erittäin huomattava osa katselijoista on ollut ulkomaalaisia. Varsinkin Venäjältä ja USA:sta tätä on katseltu paljon. Vannoutuneelle ilmailuharrastajalle museossa käynti oli hieno tapahtuma ja kuviakin tuli suhteellisen paljon. Esittelytekstien laatimisessa meni viikkokausia, kun taustatietoja tarvittiin tuossa poikkeuksellisen paljon. En olisi arvannut sille tällaista suosiota.

Katsojakerrat: 2559

Itse juttuun pääset tästä.

Käynti Vehoniemen Automuseossa Kangasalla vuonna 2011 oli toiseksi suosituin. Tämä jää katsojamäärältään jo kauas voittajasta, mutta ihan mukavasti katsojia on silläkin ollut. Tuo museohan on siitä hyvä, että siellä on - paitsi valtava valikoima historiallisia, toinen toistaan kiiltelevämpiä kulkuneuvoja ja aivan erinomainen kahvila - myös ilmainen sisäänpääsy!

Katsomiskerrat: 850

Katso juttu tästä.

Kolmanneksi suosituin oli melkoinen yllätys. Itse asiassa niin suuri yllätys, että enpäs julkaisekaan sitä tässä. Katso se tästä ja ilmettele. Mikähän tuossa niin kovasti on katsomiskertoja puoleensa vetänyt? =D

Katsomiskerrat: 756!


Neljänneksi suosituin bloggaus oli Alahärmän kirkon esittely, 669 katsomiskertaa. Voit katsoa sen tästä.

...ja tämä tuli sitten viidenneksi! Merkillisellä linjalla jatketaan, merkillinen on joskus katsojien kuvamaku, kun tällainenkin keikkuu top 10 -listalla!

545 katsomiskertaa!
Kuudenneksi sijoittui esittely Kangasalan kirkosta. Muistan varsin hyvin sen ikimuistoisen hetken, kun kuvasin tätä hyytävässä pakkasessa jalustan ja kaukolaukaisimen kanssa. Itse pidän lopputuloksesta hyvinkin paljon, mutta esittely sisälsi muutakin kuin tämän yhden kuvan. Koko esittelyn vuodelta 2012 voit katsella ja lukea tästä.

Katselukertoja tällä oli 491.


Alajärven Gabrielin kirkon esittely sijoittui seitsemänneksi. Katselukertoja 480.

Koko esittelyn voit katsoa tästä.

Viikon erikoinen -sarjasta peräisin oleva pilailukuva sijoittui kahdeksanneksi. Merkillepantavaa tässä on se, että tämän julkaisemisesta ei ole kuin jokunen kuukausi. Silti katsomiskertoja ehti kertyä 471. Tämän kohdalla voin muuten todeta, että jo Julkaisuvuorokauden aikana tätä kuvaa katsottiin yli 350 kertaa. :) Ilmeisesti se koettiin jotenkin mielenkiintoiseksi.


 Yhdeksäntenä Raippaluodon kirkon esittely. 415 katsomiskertaa.

Luulin vielä jokin aika sitten kirkkokuvien olevan katsojamääriltään siellä ei-niin-kärjessä -kamaa, mutta näiden tilastojen valossa tilanne näyttääkin vallan toisenlaiselta. Toki näissäkin on eroja, jotain kirkkoa katsotaan selvästi enemmän kuin toista.

Koko esittelyn voit katsoa tästä.
Tässä on kymmenenneksi suosituin! Kolmisen viikkoa sitten julkaistu Päivän kevennys -hirvitys, joka esittää mukamas "toffeepuuta" ja katsomiskertoja 361. Suoraan top 10 -sarjaan. Uskomatonta!

Elämä on yllätyksiä täynnä. Enpäs olisi ikinä uskonut, että top 10 -kuvasarja olisi tällainen. Kirkkokuvia oli mielestäni paljon, samoin erikoisia postauksia on katsottu paljon. Luontokuvia ei ollut yhtään - tai ehkä tämä viimeinen tavallaan. Ei liioin maisemakuvia, eikä lintukuvia. Sen olen tässä reilun parin vuoden aikana oppinut, että kuvien suosio on erittäin vaikeasti etukäteen arvioitavissa oleva asia. Julkaisuajankohtakin vaikuttaa. Ja ennen kaikkea se, miten juttu otsikoidaan.

Blogin päivittäistä kävijämäärää pystyy katsoja helposti arvioimaan sen iän valossa. Tosin tähänastinen huippu on ollut peräti 680 katselua vuorokaudessa. Valitettavasti en muista, mitä silloin julkaisin, ja tuollainen piikki kävijämäärissä on tapahtunut tähän asti vain kerran. Sivun alalaidassa sijaitsevasta Flag counterista selviää lisäksi, mistä maista blogissani on vierailijoita käynyt. Tosin olen huomannut, että ihan kaikkia maita se ei jostain syystä näytä, lippuja pitäisi tuossa kartalla olla enemmänkin.

Jatketaan harjoituksia ja blogin toimittamista myös! Kuten sanottu, kiitokset kaikille. Taidanpa keittää seuraavaksi ihan kahvit juhlan kunniaksi! =DD
Kommentit

 1. Onnea upean katsojamäärän johdosta :)

  VastaaPoista
 2. Onnea pyöreän katsojamääräluvun saavuttamisesta !
  Myös oma ihmetykseni on se, että mikä postaus saa suuren suosion. Väliin olen todella ihmeissäni, kun joku kuva, josta mietin, kannattaako edes laittaa esille, onkin kovasti suosittu, ja taas toisaalta jokin minulle mieluinen juttu jääkin paljon vähemmälle huomioinnille.
  Eli ei koskaan tiedä ... :)
  Tämä on hyvä katsaus. Nyt siten odotetaan 100tonnin täyttymistä. Se tapahtuukin progressiivisesti (hieno sana :) nopeammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki. Tuo katselukertojen progressoituminen suhteessa tiettyyn ajanjaksoon on tosin aika lailla sidoksissa lukijamäärään; jos se kasvaa nopeasti, myös katsojamäärä progressoituu lukjoiden omien kontaktien kautta. Blogeissa, jotka tuovat erityisesti esille esim. maamme omaleimaisuutta (esim. luontoblogit) tuo progressoitumista voi tapahtua paljonkin. Omassa blogissani se ei ole niin suurta, vaikka tiettyä progressiota onkin ollut havaittavissa sen 20 000 katselukerran jälkeen. Mutta näillä mennään!

   Poista
 3. Onnea pyöreästä luvusta! Minullekin on kyllä aina yllätys, mikä postaus saa lukijoita. Puutarhablogia luetaan eniten keväisin ja kesäkuussa, syksyllä kävijämäärä putoaa selvästi. Julkaisuajankohdallakin on merkitystä; viikolla kannattaa julkaista ilta seitsemältä, viikonloppuisin aamulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se on varmasti vähän vuodenaikaan sidottu juttu tuo. Kiitos kommentista, täytyypä kokeilla noita antamiasi neuvoja käytännössä!

   Poista
 4. Paljon onnea! Nämä ovat sellaisia saavutuksia ja katsojalukuja jotka varmasti ilahduttavat mieltä, kertovat blogin kiinnostavuudesta!
  Omat katsojalukuni ja katsojakerrat ovat kovin,kovin pieniä verrattuina näihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Yksi asia noissa katsojaluvuissa kannattaa muistaa: Tässä on nyt ne suosituimmat ja ero noihin peruspostauksien katsojamäärään on huimaavan suuri. Mutta onhan noita tämän sarjan kuvaia katseltu ja paljon, ei käy kieltäminen. :)

   Poista
 5. Paljon onnea! Toden totta katsojamäärät postauksille on aina yllätys... luvut ei aina vastaa omia odotuksia... toisaalta on mukavaa huomata, että sellainen aihe jolle ei odota tavallista enempää kävijöitä voikin yllättää :) Olen myös huomannut tuon saman asian kuin Saraheinä, kellonajalla on myös merkitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se tuossa on toisaalta käänteisesti sitten se kiusallisempi puoli, että jonkun kuvan suhteen näkee hirveän vaivan kuvatessa (kuvankäsittelystä nyt puhumattakaan) ja sitten katsojakerrat saattavat jäädäkin ihan kauas siitä, mitä etukäteen suunnittelu. Mutta tämä on yllätyksellistä. Kiitos Ame.

   Poista
 6. Onnea ja lisää etappeja. Hyvä kun kuvaat erilaisia juttuja, meitä katsojia on myös erilaisia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ari. Täytyy kokeilla kaikennäköistä. Tuo lentokonepostauksen suosio kyllä yllätti.

   Poista
 7. Huisi määrä kävijöitä! Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jade! Nyt kävi vielä niinkin, että tänään tuli sadas kirkkoesittely blogiini. Taisi juhlakahvi loppua hieman kesken =D. No, yritän pistää tuostakin jotakin ensi lauantaille. :) Kun nyt juhlimaan on alettu, niin juhlitaan nyt sitten oikein kunnolla =DD.

   Poista
 8. Niin se vain on, ettei itse etukäteen osaa ajatella, mikä teksti/kuva kiinnostaa lukijaa/katselijaa. Onnea hulppeasta kävijämäärästä blogissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii. Onhan tässä jo hyvä alku. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ylivieskan kirkko - Kuvaesittely

Kangasalan kirkko

Keski-Suomen Ilmailumuseossa