Kirkkosarja kesälomalle

Viikon kirkko on nyt ilmestynyt tauotta joka lauantai niin kauan, kun blogini on ollut olemassa ja julkaistuja kirkkoesittelyjäkin on takana jo kohta sata. Pieni tauko on siis paikallaan, ehkä vähän pidempikin. No, otetaan saman tien se pidempi. :) Seuraavan kerran viikon kirkko ilmestyy 2.8.2014!

Vielä vihoviimeisenä kevään kirkkona ja samalla pienenä extrana ennen julkaisematon Nivalan kirkkokuva. Kirkon aiemmin julkaistuun esittelyyn pääset tästä.


Kommentit

 1. Lupaatko - 2.8. Sinne on niin pitkä aika, jotta tuppaa unohtumaan(ko).
  Kaunis kirkko, täytyy sanoa.
  Hirmuisesti sulla näitä kirkkoja on. Kuinka monta niitä on koko Suomessa? Eli onko toivoa saada joskus se viimeinenkin kuvattua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Orvokki. Ei kirkkosarja täältä blogista mihinkään häviä, siitä pitää huolen tuo valtava julkaisemista odottava kirkkokuvien arkisto. Kuitenkin päätin nyt pitää hieman taukoa, kosa nämä esittelytekstit ovat monesti aika suuritöisiä. Tietoja kun joutuu hakemaan monesta paikasta, joskus tiedot eri lähteissä ovat ristiriitaisia ja joskus ei tahdo löytyä millään ihan perustietojakaan. Kirkon osoitettakin olen joutunut joskus kysymään ihan seurakunnalta! Kesällä ei oikein aika tahdo tähän riittää.

   Mutta katsopa ensi lauantaina blogiani. Siellä on tulossa toisenlaista kirkkokuvausta kesän ajaksi eli kyllä aihe säilyy! :)

   Luterilaisia kirkkoja on suomessa noin 850! Melkoinen määrä. Vajaat 500 niistä olen kuvannut ja alkaa näyttää siltä, että kuvausreissut käyvät yhä pidemmiksi ja kohteet hankalammiksi löytää. Mutta kyllä tätäkin kuvausta jatketaan. Tässä tuo tietynlainen haasteellisuus kiehtoo kovasti.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tämä on yksi helpoimmin kuvattavia kirkkoja. Ei ole puitakaan pahemmin edessä ja muutenkin ihan kaunis. Selvitään lähes tapulin suoristuksella ja pienellä säädöllä kuvankäsittelyssä. Nuo perspektiivivirheet kun tulevat meille kuvaajille ainkin kirkkokuvissa "luontaisetuna" :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ylivieskan kirkko - Kuvaesittely

Kangasalan kirkko

Keski-Suomen Ilmailumuseossa