Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2013.

Viikon kirkko

Kirkkosarja tauolla vielä tämän viikon. Palataan asiaan ensi vuonna. ;))

Tunnelmaa Tapaninpäivään

Jotain vanhahenkisyyttä tässä tavoittelin...


Joulutervehdys!

Blogiystävät niin lähellä kuin kaukana, tässä teille joulukortti. Oikein hyvää ja rauhallista joulua!4. adventti

Nyt se odotus palkitaan - toivottavasti! Ja jos sitä joulupukkia aikoo pelätä, niin nyt on jo kiire - kohta se on jo eteisessä! :))


Jouluiset kirkkokuvat

Koska joulu on näin lähellä, kukaan ei ehkä ehdi lukea pitkiä kirkkoesittelytekstejä, joten jätetään ne tällä viikolla pois ja korvataan joulutunnelmaisilla kirkkokuvilla. Kuvassa siis iltavalaistuksessa viime talvena kuvattu Kangasalan kirkko, jonka tarkemman esittelyn voit lukea tästä. Sama kirkko komeilee tuossa Viikon kirkko -bannerissa, mutta kuvauspäivä on eri. Korostin tässä hieman tuota lumisadetta tunnelmaan pääsemiseksi. :)

Tässä alemmassa vedin kirkkoa hieman suodatinten läpi. Aihiona tässä oli tuo bannerin kirkkokuva. Lopuksi vielä luminen kuva ihan päivänvalossa.


Joulunvaloa syksyyn! Osa 5

Seuraa sarjan viides ja viimeinen osa. Syksyiset säät sen sijaan jatkuvat. Tämä kynttilä on niin ylpeä kehyksistään, ettei meinaa paikoillaan pysyä. :)) No mikäs siinä, karkkikuorrutus on aina mukavaa, varsinkin näin joulun alla! Mikähän maku mahtaa olla kyseessä? :)


Joulukuusia joulumaassa

Täällä kai se jossain on joulupukin maa...


3. adventti

Joulu vaan lähestyy ja maisemat komistuu! - No ei todellakaan, kuva on viime talven helmikuulta! On täällä silti muutama hiutale maan pintaa peittämässä ja näyttää hiljalleen satelevan lisääkin :)


Hämeenkyrön kirkko

VIIKON 50 KIRKKOESITTELY

Hämeenkyrö on reilun kymmenentuhannen asukkaan kunta Pirkanmaalla. Tässä kunnassa on syntynyt tai vaikuttanut poikkeuksellisen monta tunnettua suomalaista. Näistä voisi tässä mainita seuraavat ehkä tunnetuimmat: Kirjailija Frans Eemil Sillanpää, näyttelijä Tapani Perttu, muusikko Irvin Goodman, kirjailija Panu Rajala, olympiavoittaja Paavo Yrjölä ja muusikko Katri-Helena.

Hämeenkyrössä on kaksi kirkkoa. Tällä kerralla katsomme seurakunnan pääkirkkoa.

Hämeenkyrön kirkko on puinen päätytornillinen pitkäkirkko, joka on varustettu poikkisakaroilla. Sen piirustukset laati Tukholman intendenttikonttori. Kirkko valmistui vuonna 1782. Vastaavana rakennusmestarina oli Abraham Tennberg.

Alunperin kirkko oli tyylipuhtaasti uusklassinen, mutta 1800-luvulla tehdyt muutos- ja korjaustyöt muuttivat sen ulkonäköä suuresti. Vuonna 1849 ikkunat saivat kaarevat yläosat ja 1880 sai torni nykyisen, alkuperäisestä selvästi poikkeavan muotonsa. Kirkko on myös historian saatossa koke…

Joulunvaloa syksyyn! Osa 4

Tällaista lämpöä ja valoa tällä kertaa. Vaikka uuni ympäriltä hajoaakin, niin lämpö jää. :))


Päivän kevennys

Joulujumbo! (parodiointi B747 -koneesta)


2. adventti

Jo toinen adventtisunnuntai. Siispä joulumaata kohti kaikin rientäkäämme. :))


Valkeakosken kirkko

VIIKON 49 KIRKKOESITTELY

Pirkanmaalla sijaitsevalle Valkeakosken pääkirkolle ei kuulu hyvää. Arkkitehti Veikko Larkaksen suunnittelema, vuonna 1969 valmistunut kirkkorakennus on päässyt rapistumaan erittäin pahoin. Ongelmat alkoivat paljastua noin viisi vuotta sitten, jolloin kellarikerroksesta löytyi kosteusvaurio. Tarkempien tutkimusten myötä vauriot todettiin erittäin vakaviksi ja laaja-alaisiksi. Jotta kirkko saataisiin taas kuntoon, edessä on arvioitu olevan miljoonien eurojen remontointi- ja korjaustyöt.

On tavallaan merkityksetöntä kertoa kirkon interiööristä sun muusta tässä yhteydessä, kun kirkon tulevaisuus on näin epävarma. Tällä hetkellä suunnitelmat ovat vielä auki ja ne vaihtelevat kirkon myymisestä, ehkä purkamisestakin, laajaan peruskorjaukseen saakka. Oman lisänsä tähän soppaan tuo vielä sekin seikka, että seurakunnalla on omistuksessaan tämän lisäksi kolme muuta kirkkoa. Myös läheltä, aivan keskusta-alueelta, löytyy pieni kappelikirkko, jossa nykyisin pidetään melkei…

Hyvää itsenäisyyspäivää 2013!

Arkistojen kätköistä löysin tällaisen, viime kesänä lomareissulla otetun kuvan. Tykki oli muistaakseni valmistettu vuonna 1939 ja se on todennäköisesti ollut monella rintamalla tositoimissa. Se oli aikaa, jota kukaan ei toivo takaisin. Nauttikaamme tästä päivästä!

Ideapark

Lauantaina iltapuoleen tuli vielä käytyä Lempäälässä Ideaparkissa. Tässä kännykkä panorointia. Onhan tuo valtava ja liikkeitäkin sen sisällä hervoton määrä. Se on maamme kolmanneksi suurin kauppakeskus Itiksen ja Sellon jälkeen. Illalla sattui olemaan vielä varsin hieno ilotulituskin jouluajan alkamisen kunniaksi, mutta koska järeämpää kuvauskalustoa ei mukana ollut, sen kuvaaminen jäi tekemättä.

Keskisen Kyläkauppa Tuurissa taitaa olla suurin piirtein samankokoinen, mutta siellä tämänkokoisessa tilassa on vain yksi kauppa. :)

Joulunvaloa syksyyn! Osa 3

Sarjan kolmas osa on tässä. muunnelmia tuikkukynttiläkuvasta. :)


1. Adventti

Se on ensimmäinen adventti, tästä se joulun odotus nyt oikein virallisesti alkaa!