Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuu, 2013.

Päivän kevennys

Projektia vapunpäivälle!

Tässä teille, hyvät lukijat, tekemistä vapuksi. Jos intoa riittää (mitä en itse oikein usko), tämän kanssa saa hyvinkin kulutettua koko vapunpäivän.:) Ei muuta kuin tulostamaan, leikkelemään ja kokoamaan!


HAUSKAA VAPPUA!


Täytekuva blogiin

Huomaan että monesti kun ei ole sen kummempaa julkaistavaa, alan etsiä koirakuvia koneen kiintolevyltä. Tällainen tässä tällä kertaa.:)


Koivulahden kirkko

VIIKON 18 KIRKKOESITTELY

Kirkkokuvat muuttuvat nyt kesäaiheisiksi. Tällä kertaa esittelyssä on nykyisin Mustasaaren kuntaan kuuluvan Koivulahden (ruots. Kvevlax) kirkko. Koivulahti on surullisen kuuluisa paikka sen vuoksi, että siellä tapahtui vuonna 1961 vakava lento-onnettomuus, kun liian matalalle ajautuneen Aeron (nyk. Finnair) DC-3 -matkustajakoneen vahvasti juovuksissa olleet kapteeni ja perämies menettivät koneensa hallinan ja kone syöksyi maahan noin kymmenen kilometriä ennen aiottua laskeutumistaan Vaasan lentokentälle. Onnettomuudessa kuolivat kaikki 25 koneessa ollutta ihmistä.

Näin synkissä tunnelmissa ei ole kuitenkaan tarkoitus tämän pidemmälle jatkaa. Elämä jatkuu. Katsotaan seuraavaksi Koivulahden kirkkoa.

Vuonna 1692 valmistunut puukirkko rakennettiin paikkakuntalaisen talonpojan, Hans Larsson Qweflanderin johdolla. Se on vanhimpia yhä käytössä olevia puukirkkojamme. Koivulahden kirkko oli alunperin taidehistoriallisesti erikoinen kahdeksansivuinen pitkäkirkko, jonka yli…

Joutsenia! Osa 2

Muutaman päivän takaiset kuvat valmistuivat julkaisukuntoon:)) Tarkoitukseni oli tuolloin mennä kuvaamaan lokkeja, mutta sattuikin olemaan joutsenpariskunta taas lähietäisyydellä. Tässä pärjättiin jopa 100-millin polltovälillä. Hienoa etteivät linnut liikaa pelänneet kameramiestä.

Pokkari lentokonekuvauksessa

Jonkin aikaa sitten sain käyttööni kakkoskameraksi Olympus XZ-1:n.  Ammattilaisen taskukameraksikin mainostetun pienen mutta tukevarakenteisen pokkarin. Rajalassa tätä viidensadan euron pokkaria myytiin tarjouksella alle parinsadan. Olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Ajattelin nyt selvittää pienokaisen mahdollisuuksia lentokonekuvauksessa, eli pistää sen oikein tosi koitokseen. Tämä on raportti eräästä kuvausmatkasta noin parin viikon takaa.

Olen kuvannut järkkärin rinnalla tällä pikkukameralla jo kohtuullisen paljon ja päässyt sen kanssa sinuksi ainakin perussäätöjen osalta. Kuvalaatu on keskimääräistä suuremman kennon ( 1/1.63"), maltillisen megapikselimäärän (10)  ja suuren valovoiman (F1,8) ansiosta pokkarikameraksi mielestäni peruskuvauksessa suorastaan erinomainen. Koska zoomikin on maltillinen 3-kertainen (kinokoossa 28-110mm), valovoimaksi on vielä telepäähänkin saatu F2,5. Kamerassa on samanlainen ohjelmavalitsin kuin järkkärissä ja siitä löytyy mm. P, S, A ja M -ase…

Kevään loistoa

Värikästähän sitä saa keväällä olla:) Tässä tosin käsittely on vielä ollut kovin maltillissta; Vähän väriä veden pintaan ja hieman tyylitelty tuota jäätä. Samoin otettu tuota heijastusta veden pinnassa paremmin esille. Alkuperäinen kuva oli huonon sään vuoksi kovin ankea. Tämä käsittely pelasti sen. Olen aina jostain syystä pitänyt tuosta kivestä, jonka päällä monesti näkee lintujakin:)


Päivän kevennys

Viime kesänä onnistuin kuvaamaan ilmeisen harvinaislaatuisen kuusikoipisen hevosen!


Viialan kirkko

VIIKON 17 KIRKKOESITTELY

Lumien sulaminen alkaa olla jo pitkällä niin luonnossa kuin hiljalleen näissä kirkkoesittelykuvissakin :D Tällä kertaa lähemmän perehtymisen kohteena on Viialan kirkko. Viiala on entinen Pirkanmaalainen kunta, joka yhdistettiin vuoden 2007 -alusta Toijalan kaupunkiin. Syntynyt uusi kunta ja kaupunki sai nimekseen Akaa. Vuoden 2011 -alusta Akaaseen yhdistettiin vielä Kylmäkosken kunta. Viialan kirkko on nykyisin yksi kolmesta Akaan seurakunnan kirkosta. 

Kirkko on arkkitehti Jaakko Tähtisen suunnittelema ja se vihittiin käyttöön vuonna 1950. Arkkitehtoonisesti se edustaa tyypillistä 1940-1950 lukujen kirkkorakennusta, joka on saanut vaikutteita maamme keskiaikaisista kivikirkoista. Sisäänkäyntipäädyn toisella laidalla sijaitseva maamme kirkoissa harvinainen campanile-tyyppinen kellotorni tuo puolestaan ulkonäköön tuulahduksen Keskieuroopasta.

Kirkon alttaritaulu on taidemaalari Lennart Segerstrålen tekemä ja sen aiheena on "Kristus Viialan katukuvassa" (…

Heitä sillä vesilintua!

Tuon otsikon lauseen on meistä moni joskus kuullut siinä yhteydessä, kun pitäisi päästä jostain vähemmän miellyttävästä kapineesta eroon. Mutta minkä takia sillä pitäisi tuollaista heittää?

...ja kalalokkia taas

Parin vuoden takaiset kuvatPintaliitäjä

Vapaata lentoa

Pokkarikuva jostain historian hämäristä. Laadulla en kehuskele mutta on siinä ehkä kuitenkin oma tunnelmansa :)


Päivän kevennys

Kaiken maailman tienviittoja sitä löytyy!


Rakennustaidon mestarit

Lupasin tässä taannoin, että teen erillisen jutun Vehoniemen automuseon pienoismalleista. Tässä se nyt tulee. Kuvia tuli paljon, mutta tuntuu että se on silti melkein kuin pisara valtameressä museon suureen pienoismallimäärään suhteutettuna.

Kaikki tässä artikkelissa kuvatut autot ovat periaatteessa Vehoniemen museolta ostettavissa. Osa kuvien autoista on museon rekvisiittaa, osa ihan valmiissa myyntipakkauksissa. 

Todettakoon heti alkuunsa, että jos haluaa pojalleen leikkiauton hiekkalaatikolle, tämä on väärä paikka sitä lähteä ostamaan. Nämä autot ovat pienoismalleja ja ne on pääasiassa suunnattu keräilijöille, jotka haluavat saada äärimmäistä laatua ja myöskin tarkkuutta esikuvaansa nähden. Monissa autossa pyörät kääntyvät ratista, ovet ja etu- sekä takaluukku aukeavat, pyörät ovat aitoa kumiseosta ja yksityiskohdat aivan uskomattoman tarkat. Moottoreista monesti löytyy tarkasti esim. virranjakaja yksityiskohtineen, tuulettajanremmit jne. Metallia on käytetty rakentamisessa niin palj…

Joutsenia hangella

Harvoin olen päässyt näin lähelle joutsenpariskuntaa kuin eilen illalla.Kello oli hiukan yli kahdeksan ja sininen hetki oli lähes käsillä, mutta joutsenet nauttivat virkeinä kauniista illasta, eikä heitä paljon kameramies häirinnyt.:) Kuvia ei tarvinnut edes cropata yhtään.