lauantai 27. heinäkuuta 2013

Jalasjärven kirkko

Jalasjärvi on noin 8000 asukkaan kunta Etelä-Pohjanmaalla. Suurempana rajanaapurina sillä on Seinäjoen kaupunki.

Jalasjärven kirkko valmistui vuonna 1800. Tämän puisen länsitornillisen ristikirkon vastaavana rakennusmestarina oli kirkonrakentaja Salomon Köhlström. Kirkkoon mahtuu nykyasussaan noin 900 henkilöä. Kristuksen kirkastumista esittävän alttaritaulun on maalannut taidemaalari Aleksandra Frosterus-Såltin. Uudet 30-äänikertaiset urut on rakentanut saksalainen Paschen Kiel Ortgelbau GmbH vuonna 2011.

Kirkon välittömässä läheisyydessä on suuri, 500:n sankarivainajan sankarihautausmaa. Jalasjärvihän oli yksi niistä paikkakunnista, joita viime vuosisadan alkupuolen sodat kohtelivat tuhoisasti.

Jalasjärven kirkko on luokiteltu vuonna 1993 valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi.


Osoite: Kirkkotie, Jalasjärvi



 


2 kommenttia:

  1. Kirkkokuvaus on ihan oma lajinsa. Se on osaksi arkkitehtuurin kuvaamista, usein historiallinen nähtävyys, tunnelman tavoittaminen on tärkeää ja ties mitä lisäksi. Mä kuvaan nykyisin tuolla Olympuksella rakennukset ja 12-40mm:n putkella. Vääristymät ei oo itseäni pahemmin haitanneet (ehkä muita), sillä se kuuluu asiaan kun kuvaa laajakulmalla. Mä koen, että se on samalla tehokeino, juuri kuten Pasi ed. kirjoitti korostaa rakennuksen kokoa ja mahtavuutta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tillariina kommentista. Minulla on tässä sarjassa pakkomielle oikaista aina vääristymät niin hyvin kun pystyn. Aina se ei täydellisesti onnistu, mutta yritän pyrkiä siihen, että vaikutelma olisi mahdollisimman sellainen, miltä rakennus näyttää luonnossa. Se on myös mielenkiintoista ja haastavaa.

      Tuo laajakulma toimii kun sen käytön osaa tyylikkäästi, mutta jos ainoa laajakulmasta kielivä asia on kuvassa se, että tapuli on kallellaan kuin Pisan torni, kokonaisuus ei toimi. Kuvakulmalla on tuota käytettäessä tosi paljon merkitystä, sivusta otettu toimii harvoin. Jotenkin tuntuisi, että laajakulma toimii paremmin kivikirkoissa, parhaiten jykevässä Jugend-tyylissä. Puukirkoissa tuo tuntuisi ainakin itsestäni vieraalta.

      Mutta jatketaan harjoituksia, aina tulee uutta ja ihmeellistä opittua. Ja aina kannattaa kokeilla!

      Poista

Kiitos kommentistasi!